Appartementen en stadsvilla’s

Springfield verrijst op de plek waar ooit het Novartis hoofdkantoor gevestigd was. Tegenover het oude AKZO-gebouw en naast het voormalige Postbank-kantoor, beide inmiddels getransformeerd tot nieuwe woonlocatie. Springfield wordt echter geen transformatie of renovatie, maar complete nieuwbouw. Het oude kantoorcomplex wordt daarmee gesloopt. Bestaande uit een mix van appartementen èn een aantal fraaie stadsvilla’s. Er komt een grote variëteit aan woningen, van lekker compact tot zeer royaal, zowel huur als koop. On-Arnhems qua architectuur, maar tegelijkertijd helemaal passend bij de dynamiek van de locatie.

 

 

Nieuw woonlandgoed

Nieuw woonlandgoed

Er komen vijf gebouwen op de locatie. In het plan is veel aandacht voor groen, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Er komt een parkeerdek, waardoor de auto’s uit het zicht zijn. In het midden ontstaat een gezamenlijke binnentuin. Ook komt er doorgang van de Dr. J.C. Hartogslaan naar de bushalte aan de Velperweg.

Groene loper

Groene binnengebied

Bestaande bomen worden zoveel mogelijk behouden. De groene voorruimte aan de Velperweg wordt opgeknapt en het plan krijgt een groene binnentuin. De groene daken zorgen voor het opvangen van regenwater. De groene gevels zorgen voor verkoeling en bieden een plek aan vogels en insecten. Daarnaast wordt regenwater opgevangen om planten in het binnenterrein van water te voorzien. Zo maken we een klimaatbestendig plan.

Mix van woningen

Mix van woningen

Er worden drie appartementengebouwen en een blok grondgebonden woningen gerealiseerd. Er mogen maximaal 125 woningen worden gerealiseerd. Dit een mix van koop- en huurwoningen. Het programma bestaat uit ongeveer 38 sociale huurwoningen, 25 betaalbare woningen en de rest zijn vrije sector koopwoningen en appartementen. Daarnaast is op de hoek van de Velperweg/Raapopseweg ruimte voor andere functies zoals horeca en maatschappelijke functies.

Hoogteaccent

Hoogteaccent  

De locatie is de schakel tussen de Velperweg met hoogstedelijke bebouwing en de achterliggende grondgebonden woningen aan de Raapopseweg. De locatie wordt gekenmerkt door veel hoogteverschil. Zo ligt de Velperweg op 16 meter +NAP.  Het hoogste punt ligt aan de Dr. J.C. Hartogslaan, namelijk: 21,5 +NAP. Voor het project wordt gemeten ten opzichte van het Nieuw Amsterdams Peil (NAP).  Vanaf dit meetpunt zijn de gebouwhoogtes bepaald. Bijvoorbeeld voor de woontoren is hoogte vastgesteld van 66 +NAP. De vloer van de parkeerkelder ligt op ongeveer 16+NAP. Vanaf hier beginnen de kelder en de verdieping van de woontoren. Dit betekent dus dat de toren van voet van het gebouw (vloer parkeerkelder) tot het dak maximaal 50 meter hoog wordt.

 

On-Arnhemse architectuur

 

De Arnhemse Velperweg kent een rijke geschiedenis. Hier woonden ooit de notabelen van de stad en strekten fraaie landgoederen zich uit tot de Veluwe. Met de bouw van nieuwe wijken kwam ook de bedrijvigheid. Imposante kantoorgebouwen en fabrieken bepaalden het straatbeeld en wonen werd steeds meer werken. Springfield laat oude tijden herleven. We gaan voor een architectonisch hoogstandje dat ongekend is voor de stad. Een fraai geheel, waarin zowel appartementen als stadsvilla’s komen. Koop en huur, compact of juist riant. Met uitzicht over de stad en met de Veluwse grond aan de voeten. Hier wonen wordt eindeloos genieten.

 

Een stukje Veluwe rondom de gebouwen

 

Het landschap staat centraal bij alle plannen voor Springfield. Met volop aandacht voor het groen dat zo kenmerkend is voor befaamde Arnhemse parken, buitenplaatsen en landgoederen als Rennen Enk, Bronbeek, Angerenstein, Zypendaal, Sonsbeek, Daalhuizen en Klarenbeek. Het zijn de uitlopers van de Veluwezoom die ooit de natuur tot in de stad brachten. Dat is wat Springfield ook doet door de Veluwe terug te brengen aan de Velperweg. Met behoud van de monumentale bomen en een gemeenschappelijke park voor de bewoners. Vanuit je voordeur in Springfield stap je straks direct de natuur in.

Duurzaamheid

Klimaatbestendig en energiezuinig

 

Groen staat centraal in alle plannen voor Springfield. Dat kan ook niet anders, als je zo dicht bij de natuur gaat wonen. Natuurlijk voldoen alle appartementen en stadsvilla’s straks aan de hoogste milieu- en comforteisen. Daarnaast is er veel aandacht voor biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Slimme oplossingen zoals waterinfiltratie en tal van energiebesparende en CO2-verlagende maatregelen maken van Springfield straks een duurzame en toekomstbestendige woonplek.

Vroeger

Zo was het vroeger

 

In de 19e en vroeg 20e eeuw stond de Velperweg landelijk bekend om zijn aaneengesloten reeks landgoederen en villa’s met grote tuinen. Samen met de fraai aangelegde singels bepaalde deze weg het beeld dat men in die tijd had van Arnhem als vestigingsplaats voor welgestelden. In de twintigste eeuw kwam de bedrijvigheid en verloor de Velperweg haar groene karakter. Springfield brengt die weer terug!
 

Goed bereikbaar
 

Springfield is vanuit alle windstreken goed te bereiken. Zowel met de auto, de fiets als het OV. Station Velperpoort is vlakbij en binnen paar minuten zit je op knooppunt Velperbroek en de A12 richting Utrecht of Duitsland. De stad doe je op de fiets. Binnen tien minuten sta je in het centrum en de bus stopt voor de deur van Springfield. Parkeren doe je op eigen terrein, uit het zicht onder de gebouwen.

Publieke functies
 

Naast wonen denken wij aan een publieke functie. Graag zouden wij hier een voorziening willen creëren, waar niet alleen de bewoners van Springfield, maar ook buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Wat dat wordt, laten we graag aan jou. Heb jij een creatief idee? Een sportruimte, horecavoorziening of iets anders? Laat het ons dan weten.

Wilt u meer lezen over onze ambities?


Dit zijn onze eerste ideeën, waar we hard aan verder werken. Houdt onze website in de gaten voor het laatste nieuws. Wilt u meer lezen over onze ambities? Of benieuwd hoe hoog het wordt? Lees dan ons Omgevingskwaliteitsplan. Hierin vertellen we welke waarden we belangrijk vinden. Denk aan: architectuur, materialisatie, groenplan en duurzaamheid.
 

Meer informatie

FAQ


Op deze website hebben we alle plannen voor Springfield zo uitgebreid mogelijk beschreven. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. In de FAQ-lijst hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@springfield.nl. Wij voegen de meest gestelde vragen toe aan de lijst.
 

Naar de FAQ’s

1
2
3

Bovenstaande afbeeldingen zijn ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Meld je aan en geef jouw woonwensen door

Heb je belangstelling om in Springfield te wonen en wil je graag op de hoogte gehouden worden? Meld je dan nu aan via onderstaande link. Zo gauw wij nieuws hebben, hoor jij dat als eerste! Ook kan je na je aanmelding in jouw accountomgeving de woonwensen enquete invullen.

 

Meld je aan